Дан сладоледа обележен у Ташмајданском парку

Данас, на Светски дан сладоледа, у Ташмајданском парку, посетиоци су имали прилику да уживају у различитим укусима те, за многе, омиљене посластице. Уз богат забавни програм и хладну посластицу највише су се радовали малишани. Уколико сте пропустили прославу не очајавате – омиљеној посластици сами можете указати част до краја месеца!

Дан сладоледа обележен у Ташмајданском парку Дан сладоледа обележен у Ташмајданском парку

Више од 500 деце учествовало је на прослави „СладолеДан у част сладоледу“ у Ташмајданском парку, коју је већ трећу годину заредом организује компанија „Фриком“.

„СладолеДан“ је обележен серијом активности за децу свих узраста и, наравно, бесплатним сладоледом.

Најмлађе суграђане је забављао кловн Шашавко и позоришна представа Јагодићи Сафари, којима су се прикључиле и маскоте сладоледа.

За оне нешто старије, „СладолеДан“ 2018. године био је одлична прилика да се присете игара из детињства: школице, камена са рамена и игре меморије.

Светски дан сладоледа установљен је 20. јула у Сједињеним Америчким Државама пре 34 године, на предлог тадашњег председника Роналда Регана. Трећа недеља јула, широм света посвећена је празновању сладоледу у част, док најстраственији љубитељи ове посластице славе током целог месеца јула!

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се