Дринском регатом Бајина Башта обара рекорде

Спуст Дрином, од Перућца до Рогачице, највећи догађај на води у овом делу Европе, централни је догађај бајинобаштанске манифестације Дринска регата, отворене у среду, изложбом о дринским сплаварима, у чију част се и одржава већ четврт века. Дринска регата је највећа и најстарија регата код нас, а ове године потукла је све своје рекорде.

Уз бакље и музику, први су низ Дрину кренули сплавовима каквима се, све до изградње хидроелектране, допремала грађа из шумовите Таре до Београда и Смедерева, а иза њих више од 1.000 пловила са посадама из Србије и света.

Учесници спуста истичу да је чар у томе што је толико много људи, а сви су весели на води, не загађују реку.

Мање или више успешни са веслима, сви су безбедно стигли до циља у Рогачици.

Директор Спортско-туристичког центра Бајина Башта Дејан Млађеновић истиче да су поред воде или на води били Жандармерија, рониоци, шест екипа Дома здравља.

„Све је прошло у најбољем реду, јер увек потенцирамо да је од свега најважнији тај безбедоносни аспект“, истакао је Млађеновић.

Дринска регата је највећа и најстарија регата код нас, а потукла је све своје рекорде. Слоган овогодишње сребрне манифестације је „25 година на најлепших 25 километара“ повезујући трајање Дринске регате са дужином пловидбе од Перућца до Рогачице.

Током петодневне манифестације, на изложби и концертима, Бајинобаштани су угостили три пута више људи него што броји варош на Дрини.

Учесници су пристизали у колонама возила из свих крајева Србије и бивше Југославије. Јучерашњи дан више од 10.000 људи завршило је окупљањем на ушћу Раче у Дрину, на концерту Светлане Ражнатовић, који је почео у 22 сата и трајао скоро до један сат после поноћи. 

Прилази популарном излетишту били су блокирани са свих страна, а велики број гостију стигао је преко граничног прелаза у Скеланима који је једно време био паралисан. Посета је била толика да је и пре краја концерта нестало и пива и пљескавица.

број коментара 12 пошаљи коментар
(недеља, 22. јул 2018, 19:01)
Ja sam [нерегистровани]

Regata

Uzas i katastrofa. Prosle godine nisu ni delili vrece za otpad. Gde je to sve zavrsilo. A ove godine ....verovatno ....isto.

(недеља, 22. јул 2018, 17:50)
Kud da ronim, i gde da se spasim! [нерегистровани]

I kod ono malo riba...

pukao je mehur,od silnih muzičkih talenata!

(недеља, 22. јул 2018, 01:50)
NIKOLAKRAJINALONDON [нерегистровани]

BREND

Ovo je nesto sto ne postoji nigdje u evropi. I neki koji npr. iz Holandije upucuju kritike bi se vjerovatno vise radovali kada bi u Srbiji bilo vise pe.era nego u Holandiji.
Da, uz neke male sitne promjene kao sto je ne palenje baklji sto manje zagadjenja rjeke i prirode uz rijeku ne vidim razloga za bilo kakvo negodovanje zbog ovakvih i slicnih dogadjaja.
Cak mislim da bi i drzava trebala 'umjesati svoje prste' i ovaj dogadjaj od bilo kakvih zabrana prilikom mogucih pregovora o ulasku u EU.
Jer oni su na sve spremni, sve ono sto ne mogu i nisu sposobni da omoguce sebi na sve nacine pokusavaju zabraniti drugima.
Mislim da komentar : 'Sa cim se .. ponosi pametan se stidi' govori o velikoj razlici izmejdu njihove i nase pameti.

(недеља, 22. јул 2018, 01:40)
anonymous [нерегистровани]

Drinska Regata

Drinska Regata je svojevrstan turisticki brend Srbije i zato ne filozofirajte puno, tako vam Boga. Sta fali rostiljanju - to je sastavni deo ove manifestacije zbog koje ista ima draz. Nemojte biti toliko negativni. Ja sam bio prosle gofine na regati, ove godine nazalost nisam stigao zbog posla i tvrdim svakome ko nije bio ucesnik regate da ode naredne godine i proba jer se radi o posebnom dozivljaju.

(субота, 21. јул 2018, 23:46)
Splavarka [нерегистровани]

Odgovor

Baš mi je drago da je tako negde tamo i molim vas tamo i ostanite

(субота, 21. јул 2018, 22:18)
anonymous [нерегистровани]

?

Како то да ни један позитиван коментар нећете да објавите? Јадно!

(субота, 21. јул 2018, 21:25)
Кад би се зз! [нерегистровани]

Сигуран сам да нико ни пикавац није бацио у реку!

Јапанци нам нису равни!

(субота, 21. јул 2018, 20:23)
Vladan [нерегистровани]

sa cim se ... ponosi, toga se pametan stidi!

Razlog zasto je najveca u evropi je upravo zato sto su ove vrste manifestacija apsolutno zabranjene u evropi! Ovo je sok za floru i faunu reke, obalu i okolinu reke! Evropljani cuvaju svoje reke i prirodu, ja zivim u holandiji i ovdasnji zakoni nikako ne dozvoljavaju bilo kakve manifestacije u prirodi vec samo tamo gde su ljudi, dakle u naseljenim mestima, a u NL, svako selo ima svoj dok i svoje kanale gde se odrzavaju redovne manifestacije dok, kada su u prirodi, iskljuciju i radio da nebi remetili mir!

(субота, 21. јул 2018, 17:18)
A domaća brlja,pa čvarci,ništa,a!? [нерегистровани]

Ovo mi je ulepšalo nedelju:

"Посета је била толика да је и пре краја концерта нестало и пива и пљескавица."

(субота, 21. јул 2018, 17:16)
RAka [нерегистровани]

Lepa reka

Lepa i čista reka, odlična prilika da se ostavi tona smeća i da se sve pokvari.