Затворено тркалиште паса у Макау, 533 хрта остала незбринута!

Контроверзно тркалиште паса у Макау „Канидром клуб“, једино легално такво тркалиште у Азији, данас је затворено, а остала су 533 незбринута хрта, међу којима има и болесних.

Затворено тркалиште паса у Макау, 533 хрта остала незбринута! Затворено тркалиште паса у Макау, 533 хрта остала незбринута!

Градске власти су саопштиле да ће преузети бригу о псима, али је њихова коначна судбина неизвесна, преноси Би-Би-Си.

Проблеми с тркалиштем паса у Макау, где се ова активност, уз клађење, традиционално упражњавала више од 50 година, настали су када су групе за заштиту права животиња оптужиле „Канидром клуб“ за злостављање паса и усмрћивање животиња које се не покажу успешним у тркама, наводи АП.

Влада у Макау упозорава да се „Канидром клуб“ – чија је власница локална милијардерка Анђела Леонг – суочава с правним мерама, у складу са законом о заштити животиња, јер није извела псе из затворених просторија.

Власти су у објекту „Канидром клуба“ пронашле 533 хрта, међу којима десетак има кожне и друге врсте болести, и сада праве планове за бригу о њима.

Групе за заштиту права животиња изразиле су забринутост за судбину паса, међу којима је већина узгојена у Аустралији.

Из организације за етички третман животиња (ПЕТА) позивају Макао да бригу о напуштеним хртовима препусте локалним групама за заштиту права животиња, које ће их понудити на усвајање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво