Хрвати појели три пута више кобасица за време Мундијала

За време Светског првенства у фудбалу, ПИК „Врбовец“ је продао више од два милиона кобасица, што је више него што се прода чак и у божићно време, током фестивала Адвент који траје од краја новембра до краја децембра, када су кобасице најпопуларније, пише „Јутарњи лист“.

Према подацима тог произвођача месних прерађевина, за време прошлог Адвента или Дошашћа, како се још назива празник, продато је 700.000 кобасица, а у само месец дана трајања Светског фудбалско првенства Хрвати су појели готово три пута више кобасица.

Поред тога, током Мундијала хрватски навијачи су појели и више од десет милиона ћевапа.

Према рачуници Јутарњег листа, навијачи „ватрених“ су у само четири дана, колико је прошло од полуфиналне до финалне утакмице Светског првенства, појели више од милион ћевапа и исто толико кобасица.

Али, није порасла само продаја меса за роштиљ, већ и месних нарезака. Тако је у протеклих месец дана, колико је трајао Мундијал, продато чак 30 посто више паковања месних нарезака, односно преко 2,2 милиона, а најпопуларније су биле зимска и чајна кобасица.

Продаја производа ПИК „Врбовец“ је у време трајања првенства порасла десет одсто, наводи се у тексту.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво