Дешам и Лорис добијају „своје“ метро-станице

Једна од станица подземне железнице у Паризу добиће име по француском фудбалском селектору Дидијеу Дешаму, у част победе Француске на Светском првенству, док ће песник и писац Виктор Иго морати да дели станицу на париској транспортној мапи са голманом и капитеном репрезентације, Игоом Лорисом.

Док „плави“ путују кући са свог тријумфалног похода у Русији, париска подземна железница РАТП саопштила је да ће преименовати шест станица у част француске репрезентације, преноси Ројтерс.

Једна станица, „Нотр Дам де Шам“, сада ће се звати „Нотр Дидије Дешам" (Наш Дидије Дешам), док ће још једна централна градска станица носити име "Deschamps Elysées-Clémenceau", у част селектора, који је један од тројице људи у историји фудбала који је освојио Светско првенство и као селектор и као играч (1998. године).

Станица „Виктора Игоа“ биће преименована у „Виктор Иго Лорис“, по капитену и голману репрезентације.

Станица „Берси“ постаће „Берси ле блу“ у част читаве селекције која се популарно назива „плави“.

Француска репрезентације се данас враћа из Москве у Париз, где ће на Јелисејским пољима бити организована огромна парада у част победе.

Још једна станица „Звезда Шарла де Гола“ (Charles de Gaulle – Etoile), од сада ће носити назив „Имамо две звезде“ (On a 2 Etoiles), по једну за сваку победу на Светском првенству.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара