Хајдучки ћевап добио фестивал!

Непуних месец дана пре почетка највеће туристичке манифестације посвећене труби, угоститељи у Гучи осмислили су такмичење у склопу припрема за овогодишњи Сабор трубача. Први пут покрај реке Бјелице одржан је Хајдук фест посвећен драгачевском специјалитету – хајдучком ћевапу.

Хајдука у Драгачеву одавно нема, али мајстора спемних да припемају специјалитет, који је све више тражен на Сабору у Гучи, било је доста. Ни киша им није сметала да уживају у храни и проводу.

Учесници истичу да су се окупили први пут више као другари да би популаризовали хајдучки ћевап те да ће се потрудити да дођу и наредне године.

Ко ће боље посетиоцима из читавог света припремити традиционална јела у дане саборовања у Гучи локални угоститељи већ годинама се надмећу. Уочи овогодишњег трубачког и кулинарског фестивала, иако новина, велико интересовање изазвао је Драгачевски хајдук фест.

Милош Броћић из Удружење угоститеља Гуча објаснио је да је фестивал основан пре неколико дана, да је киша мало омела све, али да 17 екипа није мало. „Трубачи су ту. Мајсторе, свирај трубо, свирала задуго, за весеље и ни за шта друго“, каже Броћић.

„Сјајна идеја Удружења угоститеља да се направи Хајдук фест односно промоција прављења хајдучког ћевапа. Фестивал је увод у Драгачевски сабор трубача, али је ово промоција целог Драгачева, целе општине и туристичког потенцијала“, оценила је председница општине Лучани Весна Стамболић.

Такмичарима који су месо спремали на драгачевски начин није ни било важно ко је победник. Жеља свих је да у трубачку престоницу долази све више гостију и да увек буде весело.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво