Угинула чувена Коко, горила која је савладала знаковни језик

Горила Коко, која је знала више од 1.000 знакова на знаковном језику и разумела 2.000 речи, угинула је у 47. години, саопштила је данас Фондација „Горила“.

Западнонизијска горила Коко угинула је у сну у резервату фондације у калифорнијским планинама Санта Круз у уторак, пренео је АП.

Она је рођена у зоолошком врту у Сан Франциску и докторка Франсин Пaтерсон, психолог за животиње, почела је да је учи знаковном језику који је постао део пројекта Универзитета „Стенфорд“ 1974. године.

Фондација је навела да је капацитет Коко за језике и емпатију отворио ум и срца милиона људи. „Била је вољена и много ће нам недостајати“, стоји у саопштењу за медије.

Процењено је да је њен коефицијент интелигенције био између 75 и 95 (већина људи има између 85 и 115). Коко је разумела око 2.000 речи на енглеском језику.

Појавила се у многим документарним филмовима и два пута у Нешенал џиографику.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи