Док мушкарци гледају фудбал, жене...

Кафићи и ресторани у Србији последњих дана препуни су, углавном, мушкараца који би радије да гледају утакмице и навијају у друштву. Само понекад у том друштву има и навијачица. Како ових месец дана, колико Светско првенство траје, проводе даме које фудбал не занима?

За многе је Светско првенство догађај године и прилика да забораве на све остало. Да ли им је допуштено да за то време забораве и на своје даме?

„Ја имам своје обавезе око унука и онда ми не смета“, каже једна од саговорница РТС-а. Сачекате да то прође и после сте супер срећни, наводе грађанке.

У шали кажу да бар знају где су им јаче половине, и да понекад заједно гледају утакмицу, углавном када игра наша репрезентација.

„Лепо ми је то да гледам. Волим ја спорт, ко не воли“, наводе неке даме.

Неке од њих истичу да је Мундијал добро организован, а има и оних који гледају скоро све утакмице. На питање да ли им смета што мушкарци током Првенства занемарују своје супруге, саговорница РТС-а одговара. „Не, мене мој човек не занемарује.“

И када јој није до фудбала, мора да га прати – Тијани Јевтић, новинарки Спортске редакције РТС-а, то је радна обавеза.

„Да ли је мушкарац или жена, мислим да то сада више и нема везе, с обзиром на то да су године рада иза мене и мојих колегиница када је овај спорт у питању. А ово је време када се прича о фудбалу, а фудбал јесте нешто посебно“, каже Тијана.

Ипак, фудбал је, каже, лепши уз супруга и синове.

„Више гледају сами фудбал без мене, али се консултујемо. Ја сам од оних која не прави проблем када се гледа спорт у кући. Нека иду и тамо где се чује навијање за Ђоковића или тамо да се гледа фудбал, а ја сам ту да испратим или да помогнем ако могу нешто мало“, рекла је Тијана.

Да пропусте Светско првенство у фудбалу, тврде мушкарци, потребно је чудо. Ипак, понекад попусте.

На питање да ли жене имају шансе против фудбала, шаљиво одговарају: „Па имају – мале“, рекао је један од навијача.

Мушкарци о фудбалу размишљају најмање пет сати недељно, резултат је једног међународног истраживања, а чак трећина њих се, баш у време Светског првенства, одлучила за годишњи одмор.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво