Мали Огњен упознао свог доброчинитеља – Рамба Амадеуса

Једанаестогодишњи Огњен Чворовић из Чачка има редак генетски поремећај због коjeг је слабовид. То га не спречава да иде у редовну школу, а бави се и музиком – свира гитару. Родитељи нису имали средства за нови инструмент па је отац преко интернета замолио да им неко поклони полован инструмент. Огњен је, ипак, добио нову гитару коју му је поклонио Рамбо Амадеус. На недавно одржаном фестивалу „Дани урбане културе“ где је музичар наступио, срели су се и упознали.

Дуже од годину дана Огњен је чекао и потајно се надао да ће упознати човека који му је купио гитару и поштом послао у Чачак.

„Рекао ми је да ћемо, кад следећи пут дође у Чачак, свирати у неком затвореном клубу. Планирам да напредујем, па када буде опет дошао, да зовем учитеља па да сва тројица заједно свирамо блуз дванаестицу“, прича Огњен.

Огњен је почео да похађа часове гитаре пре две године. Вежбао је на дотрајалом инструменту, а родитељи нису имали новац за нову гитару.

Отац Драгољуб је преко интернета месецима слао поруке и покушавао да макар набави половну гитару. Случајна порука, како каже, ипак се посрећила.

„Један дан сам видео да Рамбо Амадеус тражи неку помоћ, преправку брода. Написао сам му поруку: 'Ако ти нешто молиш, да молим ја тебе. Имам сина, тако и тако, толико година, свира, немамо гитару, имаш ли неко доконо ћересло'. Баш тако сам му написао. После пар сати ме звао и рекао 'Kупио сам твом сину гитару'“, рекао је Драгољуб.

Огњен каже да је био много срећан јер има нову гитару. „Мени се та гитара, много, много свидела“, каже дечак.

Огњен има веома редак генетски поремећај за који тренутно не постоји лек. Рођен је без ириса, шареног дела ока. Носи наочаре и иде на редовне контроле неколико пута годишње. Породица му у свему помаже, а за правилне акорде ту је увек сестра близнакиња Исидора.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара