Приштина, спомен-плоча са правописним грешкама на три језика

На меморијалној плочи у част војника КФОР-а, која је постављена у центру Приштине, начињене су правописне грешке на сва три језика на којима је текст написан – албанском, енглеском и српском језику.

Како преноси приштински портал Koha.net, спорна реченица на меморијалној плочи је према правопису требало да гласи: „У сећање на мушкарце и жене који су служили са својим партнерима у КФОР-у и дали живот као резултат њихове службе. Ми одајемо почаст и памтимо њихову жртву“.

На свечано отвореној плочи је написано „као резултатњихове службе“.

Осим те грешке, на плочи је реч жртва на албанском написана неправилно – sakrificen уместо sakrificën.

У енглеској верзији употребљена је једнина именице woman уместо множине women.

Спомен-плоча у част војницима КФОР-а који су изгубили животе током службовања на Косову, данас је свечано откривена на Тргу мајке Терезе у центру Приштине.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво