Код Бранке можете уживати у сладоледу од бундеве, цимета и зелене јабуке!

Свима ће данас, сигурно, пријати да се расхладе сладоледом, а Лозничани имају прилику да уживају у тој посластици са необичним укусима – бундеве, цимета и зелене јабуке, захваљујући својој суграђанки Бранки Живановић. Она је доказ да за покретање сопственог бизниса није потребна велика сума новца, већ добра идеја.

Ко не воли кајсију и цимет, у Бранкиној посластичарници може да изабере сладолед од бундеве. Иако звучи чудно, неуобичајени укуси ове ледене посластице разлог су због којег је њена идеја прерасла у бизнис. У недостатку финансијских средстава производњу је покренула новцем који држава даје за самозапошљавање. Кључна је, каже, ипак била помоћ пријатеља.

„Мени је рецимо било потребно поред тих средстава које сам ја добила са бироа, било је потребно још додатно, ту су ускочили родитељи, кумови, пријатељи, и сви мислим који су ми давали подршку, ја мислим да су те прве године појели сладоледа као никад у животу“, објашњава Бранка Живановић.

У време када сладолед можемо купити на сваком углу у граду, продавници или супермаркету, они који се праве у малим занатским радњама теже стижу до потрошача. Из тог разлога, Бранка каже, на тржишту се може опстати само помоћу иновативних идеја и квалитетних састојака.

„Идеја ми је била да радим за угоститељске и друге објекте, али временом је дошло да радим и у свом објекту продају, и жеља ми је била да сву сировину коју користим за своју производњу повлачим са локалног тржишта и од малих произвођача, значи од регистрованих пољопривредних газдинстава повлачим млеко, повлачим воће које је заступљено на овом терену и прерађујем га сама“, додаје Живановићева.

За ширење производње малим предузетницима је често потребна нова опрема која изискује веће суме новца. У недостатку истог, већина њих ослања се на квалитет, које је тврде већи него у индустријској производњи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи