Европа добија уточиште за циркуске слонове

Групе за заштиту животиња саопштиле су да ће Европа добити прво уточиште за слонове, који су свој живот провели у циркусима. Уточиште ће бити отворено у централном француском региону Лимузен, а слонови ће у њему моћи слободно да се крећу по великој површини.

Организација "World Animal Protection" саопштила је да ће уточиште бити отворено у сарадњи са добротворном организацијом "Elephant Heaven", а да ће у њему мир моћи да пронађу циркуски слонови, којим их у европским циркусима има више од стотину.

„Овакво место за слонове не постоји у Европи и пресрећни смо што можемо да им подаримо сигурно уточиште“, истакао је Тони Верхулст, суоснивач организације "Elephant Heaven".

Бројне европске земље недавно су у парламентима усвојиле забрану коришћења дивљих животиња у циркусима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи