„Шибицарење“ авионима за Кимов безбедан долазак у Сингапур

Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун стигао је до Сингапура користећи „заваравање“ авионима, док га је на аеродрому у Сингапуру дочекао конвој возила.

Један од три авиона која су полетела са аеродрома севернокорејске престонице Пјонгјанга, био је и совјетски „иљушин-62“, Кимов лични авион, познат и по називу „Јастреб-1“, наводи хрватски Индекс.

Кимов авион на Западу је познат и као „Ер форс Ун“ (Air Force Un), што је игра речима на амерички председнички авион „Ер форс уан“ (Air Force One).

Кимов лични „иљушин“ заправо је био диверзија, јер је севернокорејски лидер до Сингапура стигао у „боингу 747“, који припада компанији „Ер Чајна“, наводи Индекс.

По доласку у Сингапур, Кима је дочекао конвој од 20 возила, међутим, нико од многобројних посматрача није успео да га фотографише због затамњених стакала на возилу.

Индекс наводи да су у Сингапуру затамњена стакла забрањена чак и премијеру државе.

Ким је одсео у хотелу „Регис“, међутим, прилаз хотелу је уочи његовог доласка ограђен и прекривен због чега ни фото-репортери нису успели да фотографишу севернокорејског лидера.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво