Одржана акција „Спасимо београдске врапце“

Компанија „Пернo Рикард“, већ осам година, на глобалном нивоу спроводи иницијативу „Дан одговорности“, организујујући друштвено одговорне активности, када се 18.500 запослених широм света ангажује у земљама у којима компанија послује.

У сарадњи са Друштвом за заштиту и проучавање птица Србије, компанија „Перно Рикард“ организовала је акцију „Спасимо београдске врапце“.

„Поносна сам што компанија 'Пернод Рикард' одговорно улаже у заједницу у којој послује, а ове године, желели смо да скренемо пажњу јавности на значај очувања врабаца. Сви запослени су учествовали у изради и постављању кућица за врапце са хранилицама на изабраним локацијама, како би им помогли опстанак у граду чији су симбол“, изјавила је Ана Златановић, бранд менаџерка и идерка одрживости и одговорности у компанији „Перно Рикард Србија".

„У Србији се гнезди између 1.300.000-1.900.000 парова врабаца покућара, чија популација већ неколико деценија опада. Као и у свим светским метрополама, и у Београду, разлог за смањење бројности врабаца лежи у променама у станишту. Промена стила градње објеката, смањење броја домаћих животиња, чију су храну користили врапци, загађење, такмичење са градским голубовима су амо неки од разлога за пад бројности ове врсте. Радују нас активности компанија као што је 'Перно Рикард' која је препознала значај очувања врабаца, симбола Београда и наших првих комшија и подржала акцију њихове заштите“, рекао је Слободан Кнежевић, представник Друштва за заштиту и проучавање птица Србије.

Компанија „Перно Рикард“, даје вишегодишњи допринос друштву кроз разне акције везане за друштвено одговорно пословање, које планира да настави да реализује и у будућности.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво