Париз, „Спајдермен“ из Малија спасио дете

Мигрант из Малија Мамаду Гасама попео се на четврти спрат зграде преко фасаде како би спасио дете које је висило с балкона у Паризу.

За мање од минута, 22-годишњи Мамаду Гасама се преко балкона попео до четвртог спрата и спасао четворогодишњег дечака.

Председник Емануел Макрон је позвао младића у Јелисејску палату како би му лично захвалио, а његов поступак је похвалила и градоначелница Ан Илдаго која је разговарала са њим.

„Честитам Мамадуу Гасами на његовој храбрости и јер је спасао живот детета“, навела је Илдаго на Твитеру истичући да је он дошао пре неколико месеци из Малија, надајући се да ће у Француској изградити нови живот.

„Рекла сам му да је његов херојски поступак пример за све грађане и да ће Граду Паризу бити драго да му помогне у напорима да се смести у Француској“, навела је градоначелница Париза.

Гасама је новинарима рекао да се све догодило у суботу мало пре 20 часова, када је кренуо да гледа финале Лиге шампиона са другарима у оближњем пабу. Тада је испред зграде видео окупљену гомилу људи која виче и труби и без размишљања почео да се пење.

„Учинио сам то због детета. Хвала Богу да сам га спасио“, рекао је младић за Паризијен.

„Уплашио сам се након што сам га спасао... Ушли смо у дневну собу, почео сам да се тресем, нисам могао да стојим на ногама, морао сам да седнем“, објаснио је херој.

Иницијална истрага власти показала је да дететови родитељи нису били код куће у време инцидента.

Отац је касније испитан од стране полиције и задржан у притвору под оптужбом за занемаривање детета.

Мајка у то време није била у Паризу.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво