Ви на одмор, љубимац у хотел!

Време летњих одмора је испред нас, па уз одлуку о дестинацији за одмор, многи треба да смисле комe да оставе свог љубимца. Вртићи и хотели за кућне љубимце, који одавно постоје у свету, и код нас су све популарнији.

Уз план о годишњем одмору, власници кућних љубимаца праве још један – ко ће бринути о животињама. Док се неки сналазе и ангажују родбину и познанике, други се за помоћ обраћају професионалцима.

За оне који своје псе немају где да оставе, од недавно постоје популарни хотели или пансиони.

Велико двориште, удобан кревет, друштво и шетња по жељи. Боравак временски није ограничен, а власници кажу да су једног госта чували чак 87 дана. Најтужније је, кажу, гледати растанак с власницима. Ипак, теже је људима него псима.

„Каже – Ја бих пре оставила свог сина него Бобија. Ја кажем, још нисмо држали пансион за децу, а ако буде требало и то ћемо. Неће да оду, једноставно седе и ја кажем – Је л' ви путујете или не путујете. Е онда кад виде да ће то бити добро, на крају оду. А пси се брзо уклопе“, каже Бранко Смолић, власник пансиона за псе.

А уколико се одлучите да љубимца, ипак, поведете на пут, неопходно је да набавите сва документа, а процедура око добијања пасоша за кућног љубимца за земље ЕУ може да траје и више од три месеца.

„Тај љубимац треба да буде здрав. Здравствено стање његово установиће његов ветеринар. И на основу прегледа 48 сати пре пута издаје здравствено уверење. Пас мора да има своја документа, пасош у коме је уписана његова вакцинација“, објаснио је Бранислав Пешић, ветеринар.

Због компликоване процедуре, овај посао пстаје све популарнији. Поред ветеринара и дресера, код нас су све траженији шетачи паса, бебиситери мачака, психолози и дегустатори хране за животиње.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво