Све више Британаца са немачким држављанством

У очекивању изласка Велике Британије из Европске уније следеће године, број Британаца који су постали немачки држављани скочио је за 162 одсто прошле године, саопштила је немачка Савезна служба за статистику.

Скоро 7.500 Британаца добило је немачко држављанство 2017. године, док је годину дана раније забележен пораст од 361 посто, тако да је укупан број Британаца који су за две године постали држављани Немачке око 10.400.

То је више него двоструко у односу на број Британаца који су аплицирали за немачко држављанство у првих 15 година 21. века.

„Веза са Брегзитом је очигледна“, навела је Савезна служба за статистику, преноси Ројтерс.

Како се додаје, прошле године скоро 15.000 Турака је добило држављанство, а затим следе Британци.

Многи Британци су забринути да ће изгубити право на живот и рад у највећој европској економији.

Да би се квалификовали за држављанство, Британци треба да живе у Немачкој осам година. За обраду захтева потребно је више од шест месеци, а Британци могу да добију двојно држављанство док је Британија још увек чланица Европске уније.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара