Суд наредио сину да се исели из родитељског дома

Родитељи Мајкла Ротондоа морали су да се обрате суду у Њујорку након неколико неуспешних покушаја да предоче свом сину да мора да се исели из породичног дома. Епилог – суд је подржао родитеље, а Мајкл ће морати да напусти родитељску кућу, преноси Си-Ен-Ен.

Кристина и Марк Ротондо обратили су се суду почетком месеца и предали доказе да су свом сину уручили пет писмених обавештења, од којих му је прво дато у фебруару.

Суд је одлучио у корист родитеља, да се Мајкл одмах исели, али он сматра да му родитељи дугују период од барем шест месеци колико му је потребно да се припреми за исељење.

„Само сам желео период од неколико месеци пре него што се иселим, с обзиром на то да, када сам добио обавештења, нисам био спреман да се сâм издржавам“, рекао је Мајкл након пресуде.

Прво обавештење уручено му је 2. фебруара. „После разговора са твојом мајком, одлучили смо – мораш да напустиш ову кућу. Имаш 14 дана. Неће ти бити дозвољено да се вратиш. Предузећемо све потребне потезе да бисмо применили ову одлуку“, наводи се у обавештењу.

Убрзо након тога, родитељи су одлучили да потраже правну помоћ и уручили му још једно упозорење 13. фебруара, у којем су му дали још 30 дана.

Пет дана касније, родитељи су му, у још једној поруци, понудили савет и 1.100 долара да му помогну да нађе место за живот.

„Неки савети:

Организуј ствари које су ти потребне за посао и живот. Мораш да спремиш ствари и одредиш датум и време како би твој отац могао да припреми селидбу и усељење новог станара.

Продај ствари које ти не требају а вреде нешто (на пример: стерео систем, алат...). Требаће ти новац и у почетку нећеш имати места за своје ствари.

Послова има довољно чак и за људе који, попут тебе, немају радно искуство. Нађи један – мораш да радиш!

Ако ти треба помоћ у проналажењу стана, твоја мајка се понудила да помогне.“

Мајкл ни тада није послушао упозорења, а родитељи су га поново 5. марта подсетили на рок који истиче 15. марта.

„До сада нисмо видели никакве наговештаје да се спремаш да одеш. Буди сигуран да предузимамо потребне мере како би напустио ову кућу као што смо ти и тражили“, истиче се у упозорењу.

Последњи пут су му се родитељи обратили 30. марта, нудећи се да му помогну да поправи аутомобил.

Пошто је одбио да оде, његови родитељи су се обратили суду да им помогне да га избаце из стана.

Судија Доналд Гринвуд није се сложио са Мајкловом молбом да му допусти период од шест месеци пре исељавања.

„Допуштам исељење. Мислим да су сва обавештења, молбе и упозорења били довољни“, закључио је судија.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи