Титова јахта постаје музеј на води

Јахта Јосипа Броза Тита, „Галеб“, на којој су се некада окупљале холивудске звезде и светски лидери, биће претворена у музеј на води, пише АП.

Титова јахта постаје музеј на води Титова јахта постаје музеј на води

Тој јахти, усидреној у ријечкој луци је, упркос свему, дат нови живот, оцењује америчка агенција и истиче да ће локалне власти обновити јахту у оквиру пројекта од 5,4 милиона евра, који ће почети с применом 2019. године.

Јахта је захваћена рђом, а намештај у некада луксузним салонима је поломљен, указује агенција и истиче да је брод два пута потонуо од када је изграђен 1938. и да је требало да иде на отпад.

У својим најбољим данима, јахта је угостила холивудске звезде и око 70 светских лидера, а бивши југословенски председник искористио ју је како би реком Темзом дошао на историјски састанак са некадашњим британским премијером Винстоном Черчилом, додаје АП.

Одлука о претварању „Галеба“ у музеј разгневила је хрватске националисте, а многи Титови критичари прижељкивали су уништење тог симбола његовог живота у раскоши, наводи АП.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво