Један необичан београдски бенд – „Забрањено старење“

На репертоару им је домаћи и страни рок и поп. Друже се, наступају на бројним манифестацијама и верују да од жеља никада не треба одустајати. Бенд – „Забрањено старење“.

Некада службеници, инжењери, професори – данас пензонери, а у слободно време чланови певачког бенда „Забрањено старење“.

„Ја певам све“, каже једна од чланица бенда. Не желе, кажу, да остаре: „Што бисмо када можемо да останемо млади?“

Пробе одржавају у просторијама Геронтолошког центра у Београду. Бенд чини око 40 активних чланова са неколико солиста, мада, како кажу, одлично певају сви.

„Милина је овде, дивно је“, каже један од чланова бенда.

Поред репертоара који је овде рок и поп, сваког четвртка се одржавају и караоке.

„Сваку матрицу, а има их 360, бирала сам како би се људи дружили, и они који не знају да певају – да певају с текстом испред себе, да отпевају како отпевају, а битно је да се дружимо и да је овде позитивна атмосфера“, рекла је Зорица Лесковац.

Најмлађи члан „Забрањеног старења“ има 62 године, најстарији 80 година. Поручују да уживају у пробама које се одржавају два пута недељно као и у заједничким наступима. Имају једну посебну, заједничку жељу:

„Жао нам је што се група 'Забрањено пушење' распала, кад би се поново састали ми бисмо им били предгрупа. Они 'Забрањено пушење', а ми 'Забрањено старење', па зар се то не слаже?!“

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи