Вулин поново скочио падобраном са 3.000 метара

Министар Вулин учествовао је на традиционалној манифестацији "Балкански скок пријатељства 2018" и искочио падобраном из авиона са 3.000 метара висине.

Као и прошле године на истој манифестацији, Александар Вулин скочио је падобраном са 3.000 метара, са тандем-партнером из авиона "антонов АН-2". У току дана састао се и са представницима ветеранских удружења.

Према речима Вулина, Министарство одбране и Војска Србије увек ће водити рачуна о свим ветеранима, о свим борцима, и због тога је добра сарадња са ветеранским удружењима један од приоритета, наведено је у саопштењу Миинстарства.

"Сви ови људи су се борили за своју земљу, бранили су је, и наравно да треба да очекују и добију захвалност своје земље и своје војске за све што су урадили", поручио је Вулин.

Организатор манифестације "Балкански скок пријатељства 2018", на спортском аеродрому "Лисичији јарак", пуковник у пензији Ненад Кузмановић, рекао је да подршка Министарства одбране и Војске Србије изузетно значи у организацији једне овакве манифестације.

"Добили смо два лета авионом "антонов Ан-26", јуче смо скакали с висине од 5.500 метара, данас с 5.800, што је посебно задовољство и на радост свих нас. Лично бих захвалио министру Вулину који је данас извео трећи скок", изјавио је Кузмановић, речено је у саопштењу.

Манифестацију су организовали Падобрански клуб ветерана 63. падобранске бригаде "Архистратиг" и Ваздухопловни савез Србије, уз подршку Министарства одбране и Војске Србије, Министарства омладине и спорта, Министарства унутрашњих послова, Представништва Републике Српске у Београду и падобранских клубова "Феникс" и "Делта".

"Балкански скок пријатељства" одржава се од 1993. године, када је први пут организован од стране грчке Уније резервних падобранаца и 63. падобранске бригаде из Србије, прецизирано је у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво