Скандал у Аргентини због приручника о томе како завести Рускиње

„Будите чисти, миришите пријатно и облачите се лепо како бисте импресионирали руске девојке“, само су неке од препорука у приручнику који је Аргентинска фудбалска асоцијација поделила новинарима пред њихов пут на Светско фудбалско првенство у Русији.

Приручник је, природно, наишао на лавину критика у Аргентини, посебно од самих новинара који су се нашли увређени што је такво поглавље уопште увршћено.

„Рускиње, попут других девојака, обраћају пажњу на то да ли сте чисти, како миришете и како сте обучени. Први утисак им је јако важан. Руске девојке не воле да их третирају као објекте и мрзе напорне мушкарце“, наводи се у приручнику, додајући да Рускиње треба да третирају као „нешто вредно“.

Још један савет се нашао у приручнику: „Воле кад мушкарци преузму иницијативу. Ако то не знате, вежбајте на другим женама пре одласка у Русију.“

„Рускиње су прелепе и многи мушкарци би хтели да спавају са њима. Можда и оне то желе, али оне су такође особе које желе да осете да су важне и јединствене“, истиче се у приручнику.

За крај се објашњава: „Немојте постављати глупа питања о сексу. За Рускиње, секс је веома приватна ствар и о њему се не разговара јавно.“

Читаво поглавље изазвало је огорчење на друштвеним мрежама и међу новинарима. АФА се извинила и покренула унутрашњу истрагу, којом је откривено да је део материјала „одштампан грешком“.

Аргентински новинари, који су похађали курс руског и којима су подељени приручници, кажу да су званичници савеза тражили да им врате приручнике, а онда из њих ручно цепали спорно поглавље.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво