Палма на Мајорки забрањује издавање станова туристима

Шпански град Палма, на острву Мајорка, забраниће власницима станова да их издају туристима и тако постати прво место у Шпанији које се одлучило на такав корак.

Забрана је уследила после жалби становника због драстичног скока цена изнајмљивања некретнина, до којег је дошло због великог интересовања страних туриста да на краће периоде изнајме апартмане.

Градоначелник Палме каже да ће забрана, која ће ступити на снагу у јулу, бити модел за остале градове који се суочавају са навалом туриста.

Међутим, економисти упозоравају да ће многи власници станова који су зарађивали издајући станове туристима бити финансијски веома погођени.

Палма, као и многе друге популарне дестинације, доживела је велико повећање броја туриста, које је добрим делом подстакнуто издавањем приватних станова преко дигиталних сервиса и апликација.

Званичници су цитирали истраживање које је утврдило да је број нелиценцираних апартмана у туристичкој понуди скочио за 50 одсто између 2015. и 2017. године.

Према наводима листа Паис, само 645 од 11.000 некретнина у понуди туристима у Палми има лиценцу.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи