Помама у британским кладионицама – хоће ли се мали принц звати Артур, Алберт или Филип?

Британске кладионичаре ухватила је права помама клађења на име које ће понети треће дете, новоређени син војвоткиње Кејт и принца Вилијaма, а фаворити су Артур, Алберт, Филип...

Како преносе лондонски медији, чини се да Британци очекују да престолонаследник и његова супруга поштовати традицију и дати нека од имена из краљевске породице.

Познаваоци прилика из круга краљевске породице, међутим, тврде да би треће дете, други син војвоткиње Кејт могао добити име по неком са мајчине стране.

Син првенац принчевског пара се зове Џорџ, ћерка Шарлот – имена која су везана за краљевску породицу.

Наиме, Џорџ Луис Александар је добио име у част шесторице бивших британских краљева, а Шарлот Елизабет Дајана названа је по својој баби и прабаби.

Стручњаци кажу како традиција игра велику улогу у животу краљевске породице, па чак и у 21. веку.

Би-Би-Си, пак, преноси да упркос томе, не постоји строго одређен протокол којег би се принчевски пар морао придржавати при избору имена детета.

Иначе, медији подсећају да су кладионице 2011. предвиделе да ће син првнац добити име Џорџ, али су омануле када је реч о имену које је понела ћерка Шарлот с обзиром на то да је тада фаворит међу именима за новоређену принцезу било Алис.

А најпопуларнија имена за дечаке у Британији у овој години су Лијам, Ноа, Логан и Оливер.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво