Откривена тајна Коперфилдовог трика „Срећних 13“

Чувени амерички мађионичар Дејвид Коперфилд био је приморан да открије тајну једног трика на захтев суда, након што га је тужио члан публике Гевин Кокс који је тада учествовао у извођењу трика.

Британски туриста Гевин Кокс (58) поднео је тужбу за немарност против Коперфилда, наводећи да је као учесник из публике у мађионичарској тачки 2013. године у Лас Вегасу, задобио трајно оштећење мозга.

Кокс је рекао да је током извођења трика „Срећних 13“ пао и задобио телесне повреде и оштећење мозга, за шта је цена лечења износила више од 435.000 долара, пишу амерички медији.

Тим адвоката познатог мађионичара је, наводи се, уложио све напоре да од јавности сакрије тајне своје илузије, избегавајући расправе кад год се говорило о детаљима њеног извођења, али није успео у томе.

Извршни продуцент Коперфилдовог шоуа Крис Кенер морао је да открије позадину мађионичарског трика.

„Срећних 13“ насумично одабраних људи из публике смештено је на платформу на бини и прекривено великим платном, након чега Коперфилд спушта платно и после показује на други крај хале у којем се они налазе.

Наиме, након што нестану иза завесе, спроводе их кроз различите тајне пролазе који се налазе иза бине, а неки чак и излазе из зграде да би се појавили у публици.

Коксов адвокат рекао је да су пролази неосветљени и нерашчишћени, као и да су неки учесници трика морали и да трче, те да је због тога његов штићеник пао и повредио се.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи