Хероина која је спустила авион после експлозије мотора

Жена пилот која је безбедно спустила авион коме је експлодирао мотор у Филаделфији претходно је стекла велико искуство у америчкој морнарици.

Авион америчке компаније „Саутвест ерлајнс“ на лету из Њујорка за Далас принудно је у уторак слетео на филаделфијски аеродром пошто му је експлодирао леви мотор, а делови су оштетили неке прозоре и усмртили једног путника.

Теми Џо Шулц (56), након што је мотор експлодирао, била је присиљена да што пре принудно спусти авион на међународни аеродром у Филаделфији, преноси Ројтерс.

Како се наводи, Шулцова, која је била једна од првих жена пилота у америчкој морнарици, смирено је јавила контролорима ваздушног саобраћаја да је отпао део њеног авиона и да ће јој на писти бити потребна амбулантна кола.

Већина од 144 путника у авиону похвалила ју је на друштвеним мрежама, званичници су рекли да је особље авиона урадило оно за шта је било истренирано, наводећи да су имали сличне вежбе.

Медији наводе да je Шулцовa желела да оствари каријеру у авијацији још у средњој школи, али да је одбијена јер јој је речено да не примају девојке.

Студирала је медицину, али није изгубила жељу за летењем, па се пријавила у морнаричке ваздушне снаге.

Била је прва жена пилот авиона Ф-18 и постала је инструктор пре него што је напустила морнарицу 1993. године и придружила се авио-компанији „Саутвест ерлајнс“.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво