Највећи крузер на свету плови Медитераном

„Морска симфонија“, чија изградња је трајала пуне три године, плови Медитераном. На прво путовање највећи крузер на свету кренуо је из Барселоне.

Највећи крузер на свету плови Медитераном Највећи крузер на свету плови Медитераном

Власник пловила је компанија „Ројал Карибијан“, а како пише Си-Ен-Ен травел, највећи крузер на свету дугачак је више од 362 метра, а може да прими око 6.680 гостију и 2.200 радника на броду, што је готово 9.000 људи.

На ово импозантно пловило смештена су 22 ресторана, 24 базена и 2.759 кабина.

Брод има 18 палуба што, објаснио је Болвин Јеунг директор испоставе „Ројал Карибијана“ у Хонгконгу, чини све присутне да се осећају лагодно и да не осећају као да је брод пренатрпан људима.

„Као зграда, зар не? Постоје 24 лифта и седам делова. Сваки део има сопствену специфичност и самим тим, тенденцију да природно подели путнике“, рекао је Јеунг.

Међу таквим деловима брода је, на пример, соларијум за одрасле или централни парк украшен са 20.000 тропских биљака, или водени парк.

Овај брод пружа низ узбудљивих услуга, међу којима су лавиринт из ког треба изаћи, симулације сурфовања, али круна свега је Ултимативни амбис – највиши тобоган икада направљен на крузеру, који се налази на скоро 46 метара изнад нивоа мора.

Спуштање са врха тог тобогана до дна траје 13,14 секунди.

На броду су и плесни и музички уметници који својим наступима пружају присутнима додатни ужитак.

Када је реч о смештају, прво место носи „Ултимативни породични апартман“ на два нивоа, дечји део у разноликим бојама који садржи тобоган у соби, приватни биоскоп, сто за стони тенис и зид од „лего“ коцкица.

Са друге стране, део за одрасле је дуплекс за осам особа који излази на приватни балкон са ђакузијем, а уколико гости затраже, добиће личног батлера који ће водити рачуна о целој породици, као и личног фотографа, „главног инстаграмера“, који ће се постарати да имају прелепе фотографије, пише Си-Ен-Ен.

Ове године, брод који је своје прво путовање започео из Барселоне, путоваће до Палма де Мајорке, италијанске Фиренце, Пизе, Рима и Напуља, а на јесен ће пловити до Мајамија на Флориди, након чега ће започети крстарење Карибима.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се