Први српски речни брод и бицикл за воду на Сајму наутике

На Сајму наутике у Београду пажњу привлаче два домаћа производа настала из хобија, али и, како кажу њихови творци, ината, да покажемо да и ми можемо да направимо добар производ, а много јефтинији него у свету. Инспирисани друштвеним мрежама, млади људи из Јагодине и Крушевца направили су први српски речни брод „орку“ и бицикл за воду.

Изложен брод – паметна кућа – „орка“ дипломски је рад двојице дизајнера који су на Сајму наутике показали да пројектом, квалитетом израде и ценом можемо да конкуришемо онима са дугом традицијом.

Кућа, брод, камп приколица, која добија струју од соларних панела и има мали газ свега 40 центиметара, хит је Сајма, иако је прототип. У овој кући за шест особа све се подешава екраном на додир, нема класичних прекидача, а погон може бити и на мотор, али и на електрични погон.

Водени бицикл који је се појавио на Сајму наутике у Београду долази из Крушевца. Његов произвођач бави се резањем лимова, али је инспирисан интернетом конструисао и израдио бицикл педалину који може да стане раме уз раме са сличним производима у свету.

Четири пута је јефтинији од конкуренције, а направљен је искључиво од домаћих материјала.

Стижу и прве наруџбине од домаћих купаца, али све очи су упрте у Европску унију нарочито у земље које имају канале, попут Холандије, где производи, као што је ова паметна кућа на води, имају вишу цену.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи