Весели аутобус развеселио мештане крушевачких села

На Светски дан шале у ред вожње аутобуског превоза у Крушевцу уврштен је ванредни полазак. На релацији Крушевац-село Срње, саобраћао је весели аутобус, као увод у завршно вече 26. међународног фестивала хумора и сатире „Златна кацига“ који се традиционално одржава првог априла.

Организатори су знали, али путници нису да је квар на аутобусу само првоаприлска шала. Глумац у улози кондуктера резервног возила унео је даљу пометњу.

Тек што се кренуло огласили су се необични путници – афористичари и хумористи. Како се аутобус удаљавао од града, атмосфера је постала опуштенија.

„Сељанка дошла на аутобуску станицу, гледа у аутобус па пита шофера: 'Где иде та аутобус? Каже, па није аутобус женског рода него мушког. Море кој ће му сад завирује под точкови?'“, засмејавао је путнике писац Драгиша Павловић Расински.

Првоаприлска шала изазвала је различите реакције. Неки су били пријатно изненађени док је било и оних који су сматрали да кад се више ради мање се збијају шале.

Изненађење су осмислили запослени у крушевачком Културном центру.

„Да просто проширимо смех, добро расположење и на наше суграђане који живе у сеоској средини“, објаснила је Виолета Капларевић, директорка Културног центра и фестивала „Златна кацига“.

„Обично су људи озбиљни, иду својим путем. А онда сте видели један громогласан аплауз, смех и једно расположење тако да је Весео аутобус испунио своју мисију“, каже песник Момир Драгићевић.

У току дана атмосфера из Веселог аутобуса ,преселиће се на Трг глумаца где ће познати карикатуристи цртати портрете Крушевљана, а потом и на завршно вече фестивала „Златна кацига“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво