„Ураган“ из „Ламборгинија“ на Сајму аутомобила

На Београдском сајму данас почиње Сајам аутомобила и мотоцикала, а највећу пажњу ће највероватније изазвати и најскупљи експонат сајма – „ламборгини хуракан ГТ3“. У десет хала Београдског сајма своје моделе ће представити највећи светски произвођачи аутомобила и мотоцикала.

Ради се о једном од око 70 произведених примерака ове верзије. Покреће га десетоцилиндарски мотор запремине 5,2 литара, који развија 610 коњских снага са максималним обртним моментом од 600 њутн-метара. Упарен је са шестостепеним секвенцијалним мењачем.

Аутомобил је развијен у сарадњи „Ламборгинија“ и компаније „Далара“, а куриозитет је да се наш аутомобилски ас Милош Павловић налазио у групи тест-возача у току развоја.

Цена једног примерка износи 397.000 евра, а како би се аутомобил довео у стање да изађе на стазу – још око 300.000.

Милош Павловић је, иначе, већ четврту годину заредом део групе фабричких возача програма "Lamborghini Squadra Corse".

На крају 2014. године постао је европски и светски шампион у "Lamborghini Blancpain Super Trofeo", шампионату, а од 2015. године учествује на тркама у зависности од обавеза.

Милош се са "Huracan GT3" такмичио као члан тимова на тркама издржљивости (24, 12 или шест часова), или на „спринт“ тркама у оквиру престижног немачког ADAC GT3 шампионата. Један је од водећих инструктора „Ламборгини“ академије.

Од „урагана“ до „ладе гранте“

Најскупљи аутомобил на сајму је, већ поменути, „ламборгини хуракан 2“ од 379.000 евра, а најјефтинији модел је „лада гранта“ од 7.300 евра.

Аутомобили из премијум сегмента, као што су „мерцедес“, „ауди“, „БМВ“ и „бритиш моторс - ренџ ровер“ и „јагуар“ представљени су у хали 3 Београдског сајма.

На сајму ће од најскупљих аутомобила бити изложени и ферари „ГТЦ4 лусо“, „мерцедес С класе“, „ренџ ровер аутобиографи“ и „ауди А8“, а међу најјефтинијим су „дачија сандеро“ од 8.100 евра, „фијат пунто“од 8.250 евра и „шкода рапид“ и „фабија“ од око 8.990 евра у основној верзији.

Новитете у сегменту лаких привредних возила представиће 10 реномираних произвођача, са 19 новитета.

Сајмови се одржавају у 10 хала Београдског сајма, а отворени су од 10 до 20 сати.

Такође, љубитељи двоточкаша ће уживати у понуди 36 брендова мотоцикала, АТВ-ова, али и бицикала. Учествују 73 излагача, који ће представити и 41 новитет.

Изложба "Motopassion" заузеће хале 7, 8 и 9, а ове године су пријављена и три произвођача који наступају први пут: „Индијанмоторсајкл“, „Тријумф“ и „Е-скутери“.

У фокусу ће бити електрична возила, мотоцикли и бицикли у хали 7, где је направљена „зелена зона", као и полигон испред мото-хала за презентацију могућности и предности е-возила.

Шести "DDOR BG Car Show" и Сајам мотоцикала "Motopassion" у Београду се одржавају у знаку 80. рођендана од првог Међународног салона аутомобила у Београду, који је одржан у марта 1938.

Када је реч о пратећим садржајима, предвиђено је проглашење Аутомобила године у четири категорије у организацији Асоцијације аутомобилских новинара Србије, Српске асоцијације увозника возила и делова и Београдског сајма.

Такође, биће проглашени „Најбољи у ауто индустрији“ и „Еко ауто 2018. у Србији“, као и „Мис Сајма аутомобила“. У оквиру сајма биће одржана и парада олдтајмера „Меморијал принца Томислава Карађорђевића“.

Цена појединачне улазнице је 300 динара, групне 200 динара, групне за ђаке и студенте 150 динара.

Паркинг на сајму се плаћа 100 динара по започетом сату. Породични дан је 27. марта када ће породична посета коштати 500 динара и важи за децу до 16 година старости у пратњи родитеља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи