Амерички математичар: Српска омладина најпаметнија

Србија има најпаметнију омладину на целом свету, рекао је амерички математичар Дејвид Лорен, гостујући на „Си-Ен-Ену“.

Лорен је истакао да су српски ђаци толико паметни да доминирају буквално на свим такмичењима.

„Ако се рачунају стање, услови и број становника, Србија представља врхунац образовања, јер је проценат успеха на светским такмичењима њихових ђака огроман. Успеси које, примера ради, српски математичари постижу широм планете фантастични су! То само показује да је омладина у Србији најпаметнија“, рекао је Лорен за Си-Ен-Ен.

Како је рекао, оно што по Србију није добро, а по Запад сигурно јесте, јесте чињеница да Србија често своју памет извози.

„Ови генијалци школовање махом настављају у Америци и другим развијеним земљама, где остају да живе и раде и онда се многи други хвале њиховим успесима“, истакао је Лорен.

Када се погледају подаци са светских такмичења из природних наука, Србија је досад освојила укупно 532 медаље. Махом су их доносили ученици Математичке гимназије из Београда.

Само од 2010. године ђаци ове школе су се са такмичења широм света вратили у земљу са више од стотину одличја.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара