Хрватска има 120 супермилионера и 11.900 „лакше категорије“

Према подацима лондонске консултантске куће „Најт Франка“, из извештаја са прошлу годину, Хрватска има 120 супермилионера „тешких“ више од 30 милиона долара и 11.900 милионера „лакше категорије“, пише ријечки „Нови лист“.

У протеклих 10 година, наводи се, број милионера у Хрватској је порастао за 33 одсто.

То је, кажу, двоструко више од раста броја милионера у Европи, где тај раст износи 17 одсто, док је осетно спорији од светског просека који бележи раст од 42 одсто.

Међу 120 супермилионера 11 је оних који имају нето имовину већу од 100 милиона долара, последња је процена „Најт Франка“ (Knight Franka).

У категорију милионера „лакше категорије“ сврстани су oни чија је имовина већа од милион долара, односно шест милиона куна.

Лист напомиње да је реч о милионерима који су своју имовину пријавили у Хрватској.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи