Најчудније питање данас: Да ли је Путин украо прстен са Супербоула?

Мало је непознаница о председнику Русије Владимиру Путину, који је на изборима у недељу реизабран на ту функцију на којој ће остати наредних шест година. Међутим, на светском претраживачу „Гугл“ не престаје занимање за детаље из његовог живота.

Би-Би-Си је спровео истраживање о томе шта је то што људи широм света „гуглaју“ о руском председнику, па тако већ након првих речи укуцаних у овај светски претраживач нуде се предлози питања, на које је ова медијска мрежа дала одговоре.

На најчешће постављено питање „да ли је Путин ожењен“, Би-Би-Си одговара да се руски председник од супруге Људмиле, са којом је у браку провео 30 година, развео 2013.

Последњих неколико месеци пред развод ретко су заједно виђани у јавности.

Наводи се и да је било гласина да је руски председник у вези са ритмичком гимнастичарком Алином Кабајевом, али није било потврда да су ове гласине тачне.

Било је, на пример, и интересовања да ли је Путин леворук, а одговор је да није о чему сведоче и фотографије на којима се види да се потписује десном руком.

Уочљиво је и занимање знатижељних колико је Путин богат, а у одговору Би-Би-Сија стоји да је његова плата 112.000 долара годишње, што је податак Централне изборне комисије Руске Федерације објављен непосредно уочи избора одржаних јуче.

Међутим, наводи се, према неким наводима Путиново богатство се крије много година.

У једном документу ЦИА из 2007. стоји да Путиново лично богатство износи 40 милијарди долара, наводи Би-Би-Си и додаје да је један аналитичар и критичар Доналда Трампа 2012. године изјавио је да би његово богатство могло да износи 70 милијарди долара што би га учинило најбогатијим човеком на свету.

Појављују се и питања да ли је Путин жив, а у одговору стоји да јучерашњи избори то најбоље потврђују.

Иначе, ова тема је била актуелна 2015. када га није било у јавности 10 дана.

Тада се, подсећа Би-Би-Си, нагађало све и свашта, а када се Путин појавио у јавности рекао је да би живот био досадан без трачева.

Зашто се Путин смеје

На питање зашто се Путин смеје, одговор је да се по томе он разликује од осталих.

„Када сте срећни, тело производи ендорфин, неуронски сигнали се шаљу до мишића лица који формирају осмех“, навео је Би-Би-Си.

А на питање зашто руски председник жели да нападне Украјину, британска мрежа истиче да званично, руске снаге нису улазиле у делове источне Украјине 2014. након преузимања Крима. Руски маневри почели су након што је тадашњи украјински председник Виктор Јанукович свргнут са власти.

Једно од питања је и зашто подржава Сирију, а одговор је да је реч о стратешки веома битном подручју за Русију, која тамо има две војне базе.

Додаје се да је влада Башара ал Асада била је кључни савезник Русије неко време, а када је 2011. избио рат у Сирији, Русија је подржала Асада, али се није укључивала у сукоб све до септембра 2015. године.

На сугерисано питање да ли Путин има сина, Би-Би-Си каже да нема, али се зна да има две ћерке – Екатарину и Марију.

„Мало се тога зна о њима, јер Путин о томе никада не говори, али је истрага, коју је Ројтерс спровео 2015. године, утврдила да су Екатарина и њен супруг изузетно богати“, стоји у одговоу.

На питање да ли руски председник говори енглески језик, одговор је потврдан и додаје да је било прилика када се могло чути да он тај језик говори течно.

Подсећа се и да је његов портпарол Дмитриј Песков рекао је једном приликом да Путин чак исправља говоре уколико нису правилно преведени на енглески.

На занимљиво питање да ли Путин воли Трампа, Би-Би-Си каже: „Иако се говорило о умешаности Русије у председничке изборе у Америци, на ово питање једино Путин има одговор“.

На можда најчудније питање да ли је Путин украо прстен са Супербоула, у одговору стоји да има разлога због чега је управо то питање често постављано.

У објашњењу стоји да је Роберт Крафт, власник „Њу Ингланд патроитса“, који је 2005. године освојио овај прстен тврди да га је руски председник украо.

Како је тада тврдио, подсећа Би-Би-Си, он се 2005. са осталим америчким бизнисменима састао са Путином у Санкт Петербургу и показао му прстен. Руски председник га је наводно ставио на прст и рекао 'да може да убије некога са тим', а онда га је ставио у џеп.

„Путин је након тога изјавио да ће наручити да се уради нови прстен ако има толику вредност за Крафта и његов тим“, наводи Би-Би-Си.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара