Близнакиње различите боје коже: Не верују нам да смо сестре

Близнакиње из Бирмингема, Мили и Марша, редак су феномен - са 11 година, једна је светле пути, а друга тамнопута, док су на рођењу имале исту боју коже.

Марша данас има белу кожу, плаве очи и плаву косу, попут њихове мајке белкиње, док Мили има тамну кожу, смеђе очи и црну косу и ликом је на оца, који је са Јамајке.

Ове девојчице, које су своју несвакидашњу причу испричале за Националну географију, већ су свесне шта значи расизам и свакодневно се сусрећу с питањем „да ли су стварно близнакиње“.

Њихови родитељи кажу да нису марили за мишљења других људи када су ушли у везу, а тиме су се водили и када су оне дошле на свет.

На рођењу се између девојчица није видела велика разлика, јер су имале сличну боју коже, али је после 10 месеци боја коже почела да им се мења.

„Промена се прво приметила код Мили. Њена кожа постајала је све тамнија и тамнија, али то нас никада није бринуло, једноставно смо то прихватили“, каже отац Мајкл Бигс.

Где год да су се појавиле, привлачиле су погледе људи, јер је људима било занимљиво што су девојчице другачије, а често нису веровали да су близнакиње.

„Већина мисли да смо најбоље другарице. Када им кажемо да смо рођене једна за другом, шокирају се јер имамо различиту боју коже“, објаснила је Марша.

На питање по чему се разликују, девојчице не говоре о различитој боји коже и очију, већ причају о другачијем стилу одевања и омиљеним бојама.

Иначе, неидентични близанци се рађају када два сперматозоида оплоде две различите јајне ћелије, због чега девојчице међусобно личе као и сваки други рођаци, а не као класичне близнакиње.

Код мешовитих бракова, на изглед деце утичу бројни фактори, као што су преци родитеља, комплексна пигментна генетика и други.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво