Ово је најскупља чоколада на свету!

Најскупља чоколада на свету, вредности 7.728 евра, биће представљена и изложена на фестивалу чоколаде у португалском граду Обидош.

Чоколада је увијена у јестиво злато, а ограничену серију од 1.000 чоколадних бомбона чуваће два униформисана чувара, преноси Ројтерс.

Чоколада је пуњена влакнима од сафрана, белим тартуфом, ванилом са Мадагаскара, златним пахуљицама и тајним састојком.

Творац чоколаде, Португалац Данијел Гомеш рекао је да је чоколаду у облику дијаманта Гинисова књига рекорда означила као најскупљу на свету.

„Направили смо је од најскупљих састојака“, рекао је Гомеш и додао да је на изради чоколаде радио око годину дана, пренео је портал Португалњуз.

Чоколада ће се продавати у луксузном паковању, односно у црним лакованим кутијицама са дрвеном основом на којој ће бити урезан златан серијски број, а која је обложена хиљадама кристала „Сваровски“ и бисера и златним тракама.

Како је рекао Гомеш, ексклузивност чоколаде огледаће се и у томе што ће се у тајности држати коме је чоколада продата.

За сада су поруџбине стигле из Уједињених Арапских Емирата, Русије и Аргентине.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи