Владан и кобила Данка увек стижу на време, иако су спорији од модерне конкуренције

Много је савремених начина превоза робе – бродовима, авионима, камионима - али може и коњском запрегом, како то чини Владан Мијаиловић из Лешнице код Лознице. Јесте, каже, спорији, али увек стигне и то на време.

За покретање бизниса Владан је 600 тадашњих немачких марака добио на поклон од ћерке кад је одлазио у пензију. Купио је коња и запрегу и уложено зарадио за месец и по.

„Двадесет пет година бавим се послом откако сам отишао у пензију, нашао сам неко задовољство себи, и ту ми је пуна корист и здравље у питању. Служим народу, а лепо је и мени имам и ја џепарац“, објашњава Владан Мијаиловић из Лешнице.

Модерне конкуренције се не плаши. Каже, ради оно што други неће, а његово превозно средство нема озбиљних кварова. За две и по деценије променио је три коња. Два због старости, а трећег, јер је био немиран у саобраћају.

„Довозим ја њима и песка помало, и шодера кад им не треба пун трактор, дотеривам земље хоће за цвеће из шуме, дотеривам са Дрине оне земље“, каже Мијаиловић.

„Обрадују се људи кад ме виде, лепо и њима, лепо и мени“, додаје превозник и истиче да је  јефтинији од ових модерних.

Није му тешко, каже, и радиће све док здравље служи њега и његову Данку – сваког дана имају посла, па и викендом. Због тога дневно понекад пређу и до 50 километара.

Прво правило у овом послу је да муштерија не сме никад да чека...

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво