„Ванземаљске мумије“ из Перуа имају људске хромозоме, али не и анатомију!

Мистериозне мумије из Перуа које од прошле године привлаче велику пажњу тзв. уфолога, су хуманоиди са 23 пара хромозона, али са потпуно другачијом грађом грудног коша од људског.

Анализе које су руски научници обавили на узорцима ткива једне од „ванземаљских мумија“, откривених 2017. године на перуанским Назца линијама (низ огромних цртежа на тлу пустињског платоа истоимене покрајине Назца) дале су прелиминарне резултате.

Остаци бића са издуженим лицем и само три прста на руци, названог Марија, припадају хуманоиду са 23 пара хромозона. Верује се да потичу из 5. века пре нове ере, односно читав миленијум пре него што су Европљани открили Америку.

Константин Коротков, професор на Националном истраживачком универзитету у Санкт Петербургу, и Наталија Заложнаја, радиолог и стручњак за компјутеризовану томографију на Међународном институту за биолошке системе, који су ткиво из Перуа донели у Русију и анализирали га, верују да би Марија могла бити представник неке расе која је еволуирала много пре нас, „можда и хиљадама година раније“.

Професор је изнео и хипотезу да је раса нестала услед поплава или удара комете.

Тим научника сада пореди Маријину структуру са структуром људи у Јужној Америци, Африци и другде.

„Тренутно вршимо детаљну анализу да видимо да ли се положај свих хромозома, свих аминокиселина поклапа са нашим“, рекао је Коротков за Мир 24.

Рендген и компјутеризована томографија показали су да Марија има другачију грађу ребара у односу на људе, иако „кобилица“ у горњем делу и доста полукружних ребара који чине заштитни кош за унутрашње органе подсећају на људске.

„Јасно видимо контуре трахеје и бронхија, срца и комора – можемо чак да разазнамо и облик залистака. Такође, јасно можемо да видимо контуре дијафрагме, јетре и слезине“, истакла је Заложнаја.

Научници су открили и да је мумија балсамована белим прахом кадмијум хлорида, антибактеријским средством које је сачувало Марију до данашњих дана.

Руси сада сарађују са перуанским колегама не би ли дешифровали геном и ДНК код, наводи Мир 24.

Надају се да би једнога дана могли да убеде власти да се мумија комплетно пребаци у Русију.

Професор Коротков је у Перуу видео још четири мумије поред Марије. Све су биле мушког пола са 23 пара хромозома, баш као и ми. Међутим, „иако изгледају као људи, оне то нису. Њихова анатомска структура је другачија“, објаснио је Коротков.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи