Футуристички хостел у Загребу најбољи у источној и централној Европи

Загребачки научнофантастични хостел „Сабспејс“ освојио је награду за најбољи новоотворени хостел у источној и централној Европи и једини је у ЕУ у којем гости спавају у свемирским капсулама, а туширају се у туш-кабинама од канализационих цеви.

Футуристички хостел у Загребу најбољи у источној и централној Европи Футуристички хостел у Загребу најбољи у источној и централној Европи

Хрвоје Крлић, власник футуристичког хостела у центру Загреба, водећи се научнофантастичним сценама из филма Пети елемент, кад је Мила Јововић спавала у таквој „соби“, досетио се да направи хостел управо с таквим свемирским капсулама, пренео је хрватски портал Индекс.

Добитник признања "International Hospitality Award", хостел „Сабспејс“ има 20 капсула с лежајем мало већим од стандардне величине, а још једна посебност су и туш кабине направљене од широких канализационих цеви.

По свемирске капсуле Крлић је отишао у Кину, где је и сам спавао у хотелу који има 180 капсула на шест спратова, а капсуле је сам саставио након што су у деловима стигле из Кине.

„Свака капсула има вентилацију, андроид монитор, УСБ прикључак, утичнице за пуњење мобилних телефона, лаптопа, сеф за новац и документа и гостима нуди искуство слично свемирском путовању. Довољно је велика да се унутра можете пресвући. Девојке се могу нашминкати јер је ту и огледало. Свака од капсула се изнутра закључава, тако да се гости осећају сигурно“, објаснио је Крлић за Индекс.

Водећи се тиме да нема превише простора, а да круг у основи заузима најмање простора, сетио се да од отпорних, широких канализационих цеви направи туш кабине.

Крлић каже да нису баш јефтине и да је сваки тај туш платио око 10.000 куна (око 1.350 евра).

Хостел се састоји од две просторије. У једној се налази спаваоница са 20 капсула, три туша и два тоалета и умиваоника.

У другој просторији су кафић и кутак у којем гости могу погледати филмове, играти Плејстејшн и дружити се.

Цене смештаја зависе од сезоне, а крећу се од 100 до 300 куна за ноћ (13,5 до 40,5 евра).

Хостел „Сабспејс“ отворен је 1. децембра 2016. године.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи