„Кока-Кола“ прави своје прво алкохолно пиће?

Амерички гигант „Кока-Кола“ отвара ново поглавље у својој историји и започиње производњу свог првог алкохолног пића у 130 година постојања компаније, извештава „Бизнис инсајдер“.

Фирма тренутно експериментише с производњом популарног јапанског типа алкохола, тзв. „чу -хија“, ароматизоване газиране воде помешане с локалним алкохолним пићем званим шочу.

Хорхе Гардуњо, председник „Кока-Коле“ у Јапану, објашњава да је то конзервирано пиће које садржи алкохол. Традиционално се производи с дестилованим пићем шочу и газираном водом с додатком неке ароме.

„Нисмо још експериментисали у категорији пића с ниским постотком алкохола, али ово је пример начина на који настављамо да истражујемо могућности изван нашег основног подручја производње“, истакао је Гардуњо у интервјуу објављеном на веб-страници компаније.

„Чу-хи“ уобичајено садржи између три и осам одсто алкохола и сматра се алтернативом пива и посебно је популаран међу женама.

Још није објављено када ће нови производ стићи на тржиште, а будући да је овај „Кока-Колин“ производ намењен искључиво за јапанско тржиште, врло се вероватно неће глобално проширити због „јединствених и специфичних“ карактеристика јапанског тржишта.

„Кока-Кола“ је увек била фокусирана на безалкохолна пића и овај потез је скроман експеримент за специфично подручје нашег тржишта, додао је Гардуњо.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво