Крава-херој „помилована“ након бекства из кланице

Локални гувернер у Ниси, на југу Пољске, рекао је данас да ће краву, која је побегла на путу ка кланици оставити у животу и када буде ухваћена пребацити је у резерват за животиње.

Гувернер Чеслав Билобран изјавио је за АП да је крава била толико храбра да су одлучили да је задрже у животу.

Крава је побегла из кланице у Пољској, тако што је препливала на оближње острво и настанила се на њему и нападала све који су покушавали да јој се приближе, пише Индипендент.

Крава је у бегу од прошлог месеца, након што није дозволила да је укрцају у камион који је требало да је одвезе у сигурну смрт. Пробила је металну ограду и побегла скочивши у оближње језеро и потом запливала према острву.

Власник краве, познат као господин Лукаш, покушао је да врати краву на фарму, али при покуšају да је ухвате, крава је повредила једног од радника и сломила му руку.

У помоћ је позван и ветеринар који је требало да успава животињу, но крава је опет имала среће. Ветеринар је јавио да је остао без средства за успављивање, а нова количина је требало да стигне тек за неколико дана.

Након недељу дана покушаја да врати краву, Лукаш је одустао и одлучио да је остави неко време на острву док не смисли како да је ухвати. Уз помоћ локалних ватрогасаца желео је да јој однесе нешто хране да у међувремену не угине од глади.

Када се ватрогасни брод приближио острву, крава је препливала на педесетак метара удаљено полуосатрво. Ватрогасни командант Павел Готовски изјавио је да је животиња била уплашена, али да је изгледала здраво.

И на крају када је Лукаш одлучио да убије краву и тако заврши причу, умешао се начелник града Нисе, Павел Кукиз, који се заложио да краву пусте да живи.

Овај политичар и бивши певач покренуо је и акцију на Фејсбуку и објавио да је спреман да плати власнику да би омогућио крави-хероју да се „заувек спасе од смрти“.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара