Кинези ове године саде шуму површине Србије

Више од 60.000 кинеских војника одређено је да учествује у великој акцији борбе против загађења, која подразумева пошумљавање 84.000 квадратних километара, што је мало мање од површине Србије.

Велики број припадника Народноослободилачке армије, заједно са припадницима полицијских снага, повучено са својих редовних задужења са северне границе и одређено да учествује у великом пројекту пошумљавања у унутрашњости.

Већина ће бити упућена у провинцију Хебеј, у којој се налази и престоница Пекинг, преноси Ејжа тајмс. Та територија Кине посебно трпи последице индустријализације и загађења.

План подразумева пошумљавање најмање 84.000 километара квадратних до краја године.

Крајњи циљ је повећавање површине под шумама са 21 на 23 одсто до краја 2020. године, пише лист Чајна дејли. Жанг Ђанлонг, челник Службе за шумарство, каже да би до 2035. године под шумама требало да буде 26 одсто површине Кине.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи