Свети Трифун или Валентин? Народ каже да је најважније да се волимо!

Док се у Србији обележава Свети Трифун, већи део света слави Светог Валентина. Међутим, једно их спаја – оба свеца, иако празновани у различитим црквама, заштитници су искрене љубави свих хришћана.

Свети Трифун или Свети Валентин – ако се бира између „вина и љубави“, често доводи до погрешног мишљења – да ће они који славе једно, морати да се одрекну другог. Важно је, кажу, само да се волимо.

Дан заљубљених слави се широм света, обичаји су различити, али се све више везује за потрошачко друштво. Највише профитирају трговци и цвећаре. Најчешће се купују руже, балони и украси у црвеној, „боји љубави“. Цена поклона је, кажу, мање битна.

У Врњачкој Бањи 10. пут је организована манифестација „Најдужи пољубац“. Учествовало је десет парова. Победили су Јована Јовановић и Иван Маричић из Селевца код Смедеревске Паланке. Љубили су се чак 42 минута.

Свети Трифун или Валентин „Железнице Србије“ нису хтеле да бирају – спојили су два празника и организовали романтично путовање возом до Сремских Карловаца, а путницима су послужили вино.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво