Слађа боље вози аутобус од мушкараца!

Није лако наћи посао, а посебно онај који се воли, није много тежак, а добро је плаћен. Једна од оних која је у томе успела је Краљевчанка Слађана Филиповић, али тек пошто је променила три професије. Сада вози аутобус на међународним линијама.

Од тонске миксете у радију, преко објектива фото-апарата, до волана аутобуса. Три заната, три доказивања на послу. Најтеже је било освојити поверење путника на месту где су навикли да виде мушко лице.

„Слађа је одличан возач, перфектан, вози чак и боље од мушких возача. Одлична је. Ишао сам пар пута са њом за Италију, презадовољан сам што се тиче њене вожње“, тврди механичар Жељко Столић.

„Свима је чудно што је женско, а вози тако добро. Има баш доста њих који кометаришу њу као возача и баш кад излазе они кажу: 'Супер вожња, свака част'“, додаје Ивана Живић, вођа пута.

Пре деценију породици је саопштила да ће убудуће да зарађује за воланом. Нису се изненадили.

„Још од малих ногу она је то волела. Возила је и трактор, ауто. Била је различита од свих, и увек сам је подржала шта је год да је хтела “, истиче Слађанина мајка Драган Филиповић.

Увек је хтела да ради оно што воли. У фирми је једина жена међу возачима, али не дозвољава да се праве разлике. Кад треба замени гуму, поправи мањи квар...

„Нека канцеларија, ја то не бих могла, зато што ме не држи место, волим адреналин. Одговорност јесте велика, али ја сам се са тим помирила, навикла сам на то да имам иза себе 50 људи, и да је све у мојим рукама“, објашњава Слађана Филиповић.

Сати проведени на точковима нису резервисани само за радно време, постали су Слађанин стил живота.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво