Њу Орлеанс слави 300 година постојања на Масни уторак

Десетине хиљада људи очекује се данас на улицама Њу Орлеанса на паради поводом такозваног Масног уторка, којим се завршава сезона карневала уочи Ускршњег поста, али и поводом обележавања 300 година од оснивања овог лучког града америчке савезне државе Луизијане.

Њу Орлеанс слави 300 година постојања на Масни уторак Њу Орлеанс слави 300 година постојања на Масни уторак

„Рекс“ и „Зулу“ су две најстарије парадне групе у Њу Орлеансу на Масни или Покладни уторак (Mardi Gras на француском), који је тамо државни празник, а данас ће се појавити са огромним фигурама, балонима и живописним покретним платформама, преноси АП.

Породице са децом окупиле су се дуж улица како би посматрале параду.

Данашњим празником се завршава двонедељна сезона карневала, која сваке године привуче око милион посеталаца, а градску касу напуни са око 840 милиона долара, наводи америчка агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво