Астероид ће проћи близу Земље, Наса: Све је у реду

Небеско тело чија се величина процењује на од 15 до 40 метара, проћи ће данас поред Земље. Астероид назван „2018 ЦБ“ проћи ће поред нас на раздаљини мањој од петине удаљености између наше планете и Месеца.

Астероид ће проћи близу Земље, Наса: Све је у реду Астероид ће проћи близу Земље, Наса: Све је у реду

Објекат уочен пре пет дана проћи ће поред Земље на удаљености од 69.700 километара.

Астерод је први пут примећен у оквиру астрономског истраживања Каталина скај сурвеј у америчком граду Тусону – пројекта који финансира НАСА за снимање потенцијално опасних астероида.

Ипак, иако ће проћи „релативно близу“ Земље за астрономске услове, астероид није ни близу да представља претњу, преноси Би-Би-Си.

„Иако је '2018 ЦБ' поприлично мали, може да буде већи од астероида који је ушао у атмосферу изнад Чељабинска у Русији, пре скоро пет година, 2013“, објаснио је менаџер Насиног Центра за студије објеката поред Земље Пол Чодас.

Према његовим речима, астероиди ове величине не приближавају се нашој планети „овако близу“.

„Можда само једном или два пута годишње“, указао је Чодас.

У околини града Чељабинска је 2013. године више делова метеороида распало се на висини од тридесетак километара изнад Земље.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво