Пут илустрације од Панчева до Америке

Књиге за децу „Спас“ и „Ледена олуја“, америчке списатељице Венди Вандепол, хит су и код читалаца и код критичара у Америци, а посебно хвале илустрације. За њих је заслужан Панчевац Данило Крловић.

Данило Крловић цртањем илустрација на рачунару бави се из хобија и зато још више чуди како је успео да тако квалитетно илуструје дечју књигу која је постала најчитанија у Америци.

Завршио је Правни факултет, ускоро ће и докторирати, а да би се у слободно време што боље опустио направио је свој стрип Контра зен који је врло брзо стекао велику популарност на друштвеним мрежама.

То што ради веома се свидело и Тамари Вишковић из Новог Сада која га је препоручила писцима у Америци.

„Илустрација носи целокупну емоцију, то је позадинска музика читавог текста који желите да пренесете. Илустрација посебно у дечијим књигама и у стриповима је оно прво што читалац види и преноси оно што је писац хтео да каже“, рекао је Крловић.

Инспирацију проналази свуда око себе и довољно је да добије само скрипте од писца и да започне ставрање различитих ликова. Често црта и по читаву ноћ и како каже то понекад буде и веома напорно, али није му ни мало тешко, јер ради оно што воли.

„Колико год ствари око нас биле такве какве јесу у свему се може пронаћи нека доза хумора, мудрости, нечега што је неко пре нас већ урадио и из чега се могу извући поуке и наставити даље. Никада не треба рећи да је нешто тешко и немогуће или да нас је сломило заувек“, сматра илустратор из Панчева.

Победнички дух Данило развија на тренинзима кунг-фуа, а машту код куће уз рачунар где већ настају нови ликови за следећу књигу Венди Вандепол, а већ се јављају и клијенти из других земаља и покушаће свима да удовољи, јер и од хобија може лепо да се живи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи