Савремени номад који је заменио комфор за живот на точковима

Четрдесетшестогодишњи Београђанин Владимир Стојановић, одлучио је да радикално промени начин живота. Комфор и живот на високој нози у Немачкој, заменио је животом и радом у 15 квадратних метара кампера, којим већ две године крстари Србијом и Црном Гором. Графички је дизајнер, па без проблема и зарађује на точковима. Наша екипа Владимира је затекла на Копаонику где борави од почетка скијашке сезоне.

Владимир је заљубљеник у зимске спортове, а захваљујући својој кући на точковима боравак на Копаонику ове године му је каже, лакши, лепши, удобнији и занимљивији него икада раније.

„Моја кућа је увек са мном. Овде има све што ми треба“, каже Владимир Стојановић, графички дизајнер из Београда.

Иако изгледа као тинејџер, овај савремени номад је добрано загазио у пету деценију живота. Има двоје деце и унуче. Остали су да живе у Немачкој где је Владимир имао фабрику текстила са сто запослених. Одлуку да живот промени из корена није, каже донео преко ноћи.

„Није више знао зашто га фамилија воли. Да ли због тога што им само даје. Нисам више знао да ли икоме да верујем, једноставно сам се лоше осећао. Осећао сам се усамљено“, објашњава Стојановић.

Сада ради на даљину као графички је дизајнер две иностране фирме. Материјалне ствари му више ништа не представљају. Живот у камперу постао му је највећи животни изазов.

„Не треба ми више од два или три дукса. Не шест, седам. Не знам колико пари обуће. Научио сам да штедим воду, струју и природу“, истиче модерни номад.

У елегантној кући на точковима која га води од једног пространства до другог, све чешће борави и Владимирова девојка.

„Нисам уопште никада размишљала о камперу, нити да ћу ја живети у камперу, али некако га сада доживљавам стварно као своју кућу. Кућу путујућу“, наводи Матеа Милосављевић, глумица из Београда.

Лети време највише проводе на мору, најчешће на Ади Бојани. Путоваће докле год му не досади. То је сада његов начин живота. На путу је већ пуне две године и сваки дан, каже, доживљава нешто ново.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи