Због блокаде владе САД недоступне туристичке атракције

Симбол америчког сна постао је симбол америчке дисфункције, када је туристима одбијена посета Кипу слободе на острву Елис, због финансијске блокаде владе САД.

Туристи су одбијени јер та и друга места неће радити будући да су запослени у њима на принудном одмору због престанка финансирања.

Великом броју туриста такође није одобрен улаз у Индипенденс хол у Филаделфији, где су потписани Декларација независности и Устав САД. Нису могли ни да виде чувени симбол америчке независности, Звоно независности, које се налази у парку Националне независности у Филаделфији.

Делимична блокада америчке владе започела је у петак у поноћ, након што демократе и републиканци нису успели да постигну договор о финансирању, пошто су остали подељени у погледу имиграције и пограничне безбедности.

Пошто Сенат америчког Конгреса до поноћи, по локалном времену, није постигао договор о усвајању предлога за наставак финансирања федералне владе у Вашингтону, дошло је до делимичне финансијске блокаде, преносе агенције.

Неизвесно је колико ће дуго трајати блокада служби савезне администрације САД, а та блокада је наступила на годишњицу инаугурације Доналда Трампа за председника.

Блокадом владе се, међутим, неће обуставити финансирање свих агенција, програма и услуга које финансира федерална влада. Престаће да раде запослени у агенцијама и министарствима који се не сматрају кључним док Конгрес не буде у стању да усвоји закон о федералном буџету, док ће они који се сматрају виталним за живот грађана и националну безбедност, попут полиције и војске наставити с радом.

Федералне агенције су обуставиле одређене активности, док ће америчке трупе остати на својим позицијама, али половина од укупно око два милиона запослених у федералним агенцијама неће у понедељак ићи на посао, наводи Глас Америке.

Неки програми који се ослањају и на друге изворе прихода, такође настављају рад колико им је могуће – на пример, судови могу да користе новац прикупљен од казни. Слично важи и за америчку пошту, која послује полунезависно.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи