Пакети неочишћене смртоносне рибе фугу продати у јапанском супермаркету

Путем система за узбуну грађани јапанског града Гамагори упозоравају се да не купују и конзумирају пакете рибе фугу, пошто се у продаји у једном супермаркету нашло пет риба којима није извађена отровна јетра.

Јапански град Гамагори подигао је узбуну како би упозорио грађане да избегавају да једу локално купљену рибу фугу, након грешке због које су се у продаји нашли токсични делови тог деликатеса.

Супермаркет у Гамагорију у централном Јапану продао је пет пакета рибе фугу којима нису одстрањене јетре, део рибе који садржи највише отрова тетродотоксина.

Три потенцијално смртоносна примерка су пронађена, али два још нису лоцирана, преноси локални званичник Коџи Такајанаги.

„Позивамо све становнике да избегавају да једу фугу. Три пакета смо пронашли и они ће бити ускоро враћени, али још не знамо где се налазе два пакета“, рекао је Такајанаги.

Риба фугу је један од најскупљих јапанских деликатеса. Може да буде смртоносан по људе због отрова тетродотоксина, који се налази у јетри, јајницима и кожи.

Тетродотоксин садржи инхибиторе протока натријума, који прво доводе до мишићне, а онда и потпуне парализе. Упркос томе што је жртва у почетку свесна, престанак мишићне функције коначно доводи и до престанка дисања и гушења.

Противотров не постоји, а људи који унесу отров могу се путем вештачког одржавања респираторног и кардиоваскуларног система одржавати у животу, док отров не прође кроз тело.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи