Шри Ланка: Поново женама забрањено да купују алкохол

Закон којим се женама забрањује да купују алкохол, као и да раде у продавницима где се продају алкохолна пића, враћен је на снагу.

Председник Шри Ланке Маитрипала Сирисена донео је ову одлуку након што је прошле недеље министар финансија Мангала Самаравира укинуо закон тај из 1979. године, преноси Ројтерс.

„Разговарао сам са министром финансија и премијером, и још неколико других министара и затражио да се одлука (о укидању закона) поништи“, рекао је јуче Сирисена на предизборном митингу.

Званичници у министарству финансија су навели да је забрана била укинута после низа захтева људи који се баве туризмом, а који су тражили да се продужи радно време барова и да се женама туристима дозволи да купују алкохол.

Посланици опозиције у парламенту су се томе успротивили, наводећи да ће то нанети штету будистичким вредностима Шри Ланке.

У Шри Ланки живи 21 милион људи, а 70 одсто њих су будисти, напомиње британска агенција.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи